Custom ROM Lenovo A390 dari Negara Tetangga


Bagi teman-teman yang bosan dengan rom bawaan Lenovo A390 tapi bingung untuk mencari custom rom atau kesulitan untuk mengoprek rom sendiri, mungkin beberapa racikan rom dari negara tetangga dibawah ini bisa sebagai pelengkap dan inspirasi. Longorism mengumpulkan beberapa cusrom rom yang telah diracik oleh beberapa developer di beberapa forum dan bisa digunakan untuk Lenovo A390. Pastikan ponsel kalian sudah dalam posisi rooting dan terpasang TWRP recovery, jika belum kalian bisa membaca lagi panduan root dan TWRP recovery.

Disclaimer : Longorism tidak bertanggung jawab atas segala yang terjadi setelah kalian melakukan panduan ini. Segala resiko ditanggung oleh pengguna masing-masing. Baca dengan teliti dan jangan lupa untuk selalu melakukan backup



Complete the MOD ROM by WindowsPhone interface (also my first few icons not found for the MOD About 260MB free RAM after closing all applications that run underground unnecessary
Instead Logo, Boot boot WindowsPhone
Replacement icon smileys of Facebook (see this icon look more beautiful and cute smile of the icon should WindowsPhone
Mod OG baterry more comfortable place for you MOD battery icon
Omitted any application system unnecessarily
Edited file back to vold.fstab SD card memory to the phone memory
Change the ringtone entire system
Use CrossBreeder 07/02/13 - do not play with Lag and delay


Instructions :
1.Put WindowsPhone.zip Rom file on the memory card or phone memory.
2. In recovery, select Wipe -> Factory Reset, Wipe Dalvik cache
3. Out Install button, select the downloaded rom file, drag the bottom bar. Wait it finished then drag the bar to Fix root. First launch a long range 3-5p



 
Download the recovery select Install -> Logo WindowsPhone.zip -> scroll below and then reboot to see results



Rom cook based on updates A390_ROW_S313_130417
Deodexed
Zipaligned
Rooted (superuser update finished installing rom with TWRP)
Preset Rootexplorer
PDAs, modems, kenerl of S313
TW interface samsung galaxy s4
Wallpaper Galaxy S4
S4 Mod icon in settings
Add power off button on the status bar bar (very convenient not to have to press the power button hardware)
Replacement Battery Icon samsung
Add alarm, ringstone of Samsung Galaxy S3
Add Google now
Omitted the unnecessary app or little use
More ......


Instructions :
1. V2.5.0.0 Download Team Win Recovery Project (TWRP) latest here
2. Install Recovery under the guidance of daotrongtooan here
3. Download the file rom V2

4. V2 rom copy to phone memory or memory card
5. Turn off the computer and into TWRP
6. Backup existing rom (for safety only)
7. Choose wipe> wipe to factory. Done exit the menu
8. Select Install> select file rom V2
9. Drag Flash rom. Wait done click Reboot> Fix root. The machine will automatically restart
10. Setting up the machine initially.
11. Phone Icon Drag and drop the main screen and then replace the original Icon Phone. So have finished up V2 rom, enjoy, experience and enthusiasm for comment and do not forget to click like



- (Do not sync with google vs dc Ch not down play) has a fix Ok
- Has Crackk chplay latest version 4.1.6 (Block check for most copyright fees tren ch app play)
- Use one or two sim is also a dynasty waves
-Add more texture for increased CrossBreeder_7.2.13 rom (jokes are not playing with Lag `hj)
- Bug fix font font of the original (the original font of the writing for the characters is not that kind of "thought, removed, missed ... etc)
-Notification of missed calls, emails, text messages, facebook icons for you to easily view with the beautiful
+ Greenify (temporary freeze select applications that run underground laying up ram memory)
+ Add style battery (ogbattery mod) change the battery icon in the blink of an eye
+ Add Bravia engine technology

Instructions :
Download and unzip the backup to memory card or phone memory (memory copy right path to recovery that TW backup) path as follows (TWPR-> BACKUPS-> Lenovo_A390_MT6577-> extract backup here) you do This path does not have the mind can create case sensitive, often flashed
ok then
+ In recovery, select Wipe -> Factory Reset, Wipe Dalvik cache, system
+ Out to-select select Restore backup you just cheat on) scroll-finished Rebot and Enjoy

Note:
after the restore is complete it unread newspapers mandatory Xperia play, then you play and log into gmail only on the dc (because it requires check software license) and only play was Crackk up ok. then reset the memory flashed

- When you select Restore finished sim color is orange or purple wave to DC icon as shown in Figure (your installation-information management sim-sim-installed background)
- B hidden that wants to use a sim 2 waves then you choose orange sim 1 sim 2 you pick green bananas ... or vice versa ... 
 Bonus



Untuk sementara ini dulu custom rom lenovo A390 yang tersedia, jika longorism mendapat info baru akan segera kami tambahkan lagi. Terima kasih sudah berkunjung ke blog longorism, jika ada pertanyaan atau pesan bisa kalian tinggalkan di kotak komentar.

Credit : tinhte.vn. lenovo-forums.ru, forum.china-iphone.ru

34 comments

password utk downlod custom rom sony apa?

Reply

maaf baru balas komentarnya, untuk password rom SONY Z adalah daotrongtoan :D

Reply

oke, ma ksh gan.. starting download

Reply

custrom sony z bisa dual sim g gan??thanx

Reply

makasih banget gan :d. keep up the good job.......lagi ane donlot nih hehe

Reply

thanks lagi gan, ane lagi donlot lagi rom windows phonenya, mudah2an tetep up date kedepannya :D

Reply

terima kasih buat kunjungannya.. akan berusaha di update :-)

Reply

Aduh gan. Tutornya yg pke b.indo ada g ya gan

Reply

Mantaapp..
Thanks gan udah bantu nemuin yg ane cari

Reply

gan ane nginstal custom rom Xperia Znya kok failed trus ya, ane instal pake twrp

Reply

rom allegro ada langkah langkah nya gak?

Reply

min .... kalo pakek custom rom itu ada efek sampinnya ga ?

Reply

2 sim boss... ni udak mantap di lenny ku

Reply

Thanks Ya Gan, aye dach berhasil install Sony Z dengan mengikuti petunjuk, still waiting 4 ur next rom for my Lenny

Reply

gimana install llockscreen ya

Reply

itu buat yg sonynya kok rar d downlod gk ada yg zip gan ?

Reply

Rom Sony Z nya di Restore via TWRP bukan Instal Zip gan..

Reply

gan, gimana mengubah notif bar supaya bukan gambar cewek bobo lagi.hehe..sama ngubah boot animation yg MU itu. thanks.... #ROMv2

Reply

Gan instal lockscreen ama font xperia Z ny gmn???

Reply

gan kenapa spesifikasi dari rom sony z nya gak ditampilin? kekurangan dan kelebihan dari rom sony z itu apa aja????? thx be4

Reply

gan cusrom sony buat stock rom base ver s316 bs gak ?

Reply

Gan ada systemUi.apk yg di ss paling bwa tu ga?

Reply

ada bahasa indonesia nya gak gan yg S3

Reply

Bos ini ada mslh...saya mau tanyak...setelah ganti room..sim card nya tidak terbaca...itu knapa

Reply

Gan...simnya kok jadi gak ke detect alias gk baca tolong solusinya

Reply

lockscreen xperia ss nya yang di atas itu bukan gan?

Reply

Gan.. Cara make/instal room soni z ny gman? Sblumny terima kasih

Reply

gan kok windows phonenya gak bisa kompetible sama google play service ya..?
pas saya install ada kesalahan gak bisa mendukung prangkat lain tolong di bantu gan

Reply

gan windows phonenya ada msalah gak..? di google play servicenya pas buka youtube ane gak bsa buka karna google play servicenya gak bisa di install
tolong di bantu gan

Reply

http://kebal-online.blogspot.com

Reply

Gan, ada cus rom iphone untuk lenovo a390nya?
Kalau ada, boleh juga gan dishare...
Tks sebelumnya

Reply
smile :( ;) ;;-) :-/ :x smile :-* =(( :-O X( :7 B-) :-S #:-S 7:) :(( :)) :| /:) =)) O:-) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t 8-7 I-) 8-| L-) :-a :-$ [-( :O) 8-} 2:-P (:| =P~ #-o =D7 :-SS @-) :^o :-w 7:P 2):) X_X :!! \m/ :-q :-bd ^#(^ :ar!

Poskan Komentar